Kringrelatiedagen

Aanspreekcultuur, opschonen en Kringrelatiedag

Bij medepadlopers mag je ervan uitgaan dat ze gekozen hebben voor het ongemak om zich bloot te stellen aan het Spirit-appel van de drie juwelen. Daarom mag je ervan uitgaan dat een padloper jou toestemming geeft om hem of haar daarop aan te spreken. Herinner je dat jouw medepadlopers, met jou, het juweel van de Kring vormen. Hoe krakkemikkig, ergerlijk en schadelijk het gedrag van je medepadlopers ook moge zijn: beschouw die tekortkomingen vanuit het licht van jouw en hun Spiritaard. Met andere woorden: het specifieke van het lopen van een verlichtingspad is, dat je de bereidheid hebt dat iedere defensie blootgelegd mag worden als een contactverstorende mis-identificatie’.
Het schonen van de relatie is een verheven kunst en vraagt oefening. Juist hier is het heel belangrijk om de inspiratie hoog te houden. Dit wordt gedaan met behulp van de gegeven structuur en wordt alleen en met mate gedaan als er zulke spanningen zijn dat de groep niet meer goed zijn taak: praktiseren en studeren, kan vervullen. Op de Zijnskringwebsite vind je de richtlijnen voor het schonen van relatie in de Zijnskring. Download hier de richtlijn voor het opschonen van de relatie.

Elk jaar wordt er een kringrelatiedag georganiseerd waar onder begeleiding van twee seniortrainers, met de complete praktiseergroep, opgeschoond wordt.

Onder Data & Aanmelden vind je de geplande Kringrelatiedagen terug.