Studiedagen

Studiedagen voor huidige én potentiële leden

De Studiedagen zijn een vast onderdeel van de Zijnskring, zowel voor huidige Kringleden als potentieel nieuwe leden. Het doel hiervan is dat iedere student – naast het ervaringsmatige, verkennende werk in de retraites – zich blijvend schoolt in het ontwikkelen van een juist begrip van en houding naar de drie juwelen van het pad. De Zijnskring biedt jaarlijks twee Studiedagen aan onder leiding van een ervaren Kringlid (Leraar Zijnsoriëntatie).
We verwachten dat Kringleden bij beide Studiedagen aanwezig zijn; het volgen van één Studiedag is verplicht voor zowel huidige Kringleden als (potentiële) nieuwe Kringleden.

Tijdens de Studiedagen komen we met elkaar tot inzicht over wat het vraagt (aan cultuur en aan inrichting) om van de Zijnskring een vitale, inspirerende Kring te maken, ook als waardig mede-drager van de school voor Zijnsoriëntatie, samen met Hans Knibbe als leraar en Zijnsoriëntatie als leer. Hans Knibbe wordt bij deze Studiedagen regelmatig uitgenodigd om inhoudelijk bij te dragen aan en mee te denken over de ontwikkeling van de Zijnskring.

De belangrijkste thema’s van de studiedagen zijn:

  • de (diepere) betekenis van de leraar/student-relatie
  • de waarde en betekenis van onze onderlinge relatie als kringleden/studenten
  • welke omgangsvormen en afspraken als kring nodig zijn om ons tot een vitale, inspirerende gemeenschap te ontwikkelen

Studiedag 15: Integratie (7 november 2020)

De komende studiedag van de Kring zal gaan over integratie van het verlichte zicht in het leven van alledag, over levenskunst dus.

We richten onze blik nu niet naar binnen, naar onszelf of de Kringcultuur, maar nemen onze relatie met onze intimi, ons werk, de maatschappij, de natuur in beeld.

Hoe kunnen we daar verlichting leven, wat houdt dat in?

Eerdere studiedagen

Leden van de Zijnskring vinden in het besloten gedeelte van deze website de voorbereidende artikelen en transcripten van deze studiedagen terug.

Data

  • Studiedag 15: zaterdag 7 november 2020 (online – verplicht, aanmelden niet nodig voor Zijnskringleden).
  • Studiedag 16: zaterdag 29 mei 2021 (verplicht, aanmelden niet nodig voor Zijnskringleden)

Onder Data & Aanmelden kun je je aanmelden voor de Studiedagen (alleen nodig voor niet-Zijnskringleden).