Studiedagen

Studiedagen voor huidige én potentiële leden

De Studiedagen zijn een vast onderdeel van de Zijnskring, zowel voor huidige Kringleden als potentieel nieuwe leden. Het doel hiervan is dat iedere student – naast het ervaringsmatige, verkennende werk in de retraites – zich blijvend schoolt in het ontwikkelen van een juist begrip van en houding naar de drie juwelen van het pad. De Zijnskring biedt jaarlijks twee Studiedagen aan onder leiding van een ervaren Kringlid (Leraar Zijnsoriëntatie).
We verwachten dat Kringleden bij beide Studiedagen aanwezig zijn; het volgen van één Studiedag is verplicht voor zowel huidige Kringleden als (potentiële) nieuwe Kringleden.

Tijdens de Studiedagen komen we met elkaar tot inzicht over wat het vraagt (aan cultuur en aan inrichting) om van de Zijnskring een vitale, inspirerende Kring te maken, ook als waardig mede-drager van de school voor Zijnsoriëntatie, samen met Hans Knibbe als leraar en Zijnsoriëntatie als leer. Hans Knibbe wordt bij deze Studiedagen regelmatig uitgenodigd om inhoudelijk bij te dragen aan en mee te denken over de ontwikkeling van de Zijnskring.

De belangrijkste thema’s van de studiedagen zijn:

  • de (diepere) betekenis van de leraar/student-relatie
  • de waarde en betekenis van onze onderlinge relatie als kringleden/studenten
  • welke omgangsvormen en afspraken als kring nodig zijn om ons tot een vitale, inspirerende gemeenschap te ontwikkelen

Studiedagen

  • zaterdag 7 november 2020 (online – aanmelden niet nodig voor Zijnskringleden). Het onderwerp voor deze studiedag is Integratie, binnenkort volgt hierover meer informatie op de website.

 

  • zaterdag 29 mei 2021 (verplicht, aanmelden niet nodig voor Zijnskringleden)

Eerdere studiedagen

Leden van de Zijnskring vinden in het besloten gedeelte van deze website de voorbereidende artikelen en transcripten van deze studiedagen terug.

Data

Onder Data & Aanmelden staan de data van geplande Studiedagen. Daar kun je je ook aanmelden voor de Studiedagen.