Lidmaatschap Zijnskring

Toewijding aan het Zijnsgeoriënteerde pad

Lidmaatschap van de Zijnskring is een diepgaande keuze; het vraagt om commitment: bereidheid tot toewijding aan dit pad van bewustzijn en realisatie. Je neemt verantwoordelijkheid voor de gevolgen die jouw deelname aan de Zijnskring heeft. De Studiedagen spelen hierin een cruciale rol. Het is belangrijk dat stabiliteit en holding in de Zijnskring is. Dit vraagt een commitment van de leden aan zichzelf en aan de drie Juwelen. Dit commitment kan ieder jaar na innerlijke toetsing opnieuw worden aangegaan tijdens het jaarlijkse Kringritueel.

Commitment van Kringleden

Van ieder Kringlid wordt een dagelijkse meditatiediscipline verwacht van gemiddeld 45 minuten. De gezamenlijke practice worden (samen met niet-Kringleden) in de Leergangen 1e, 2e en 3e perspectief van de school voor Zijnsoriëntatie beoefend. Ook deelname aan de retraites van de school gelden als practice.

Op kleinere schaal krijgt de Zijnskring vorm in de zogenaamde praktiseergroepen. Deze groepen komen regelmatig bij elkaar voor meditatie, practice en inspiratie.

Lidmaatschap van de Zijnskring geeft je toegang tot:

  • Praktiseergroepen
  • De Kringrelatiedag met de praktiseergroep, onder begeleiding van een ervaren trainer, geeft o.a. de gelegenheid tot opschonen
  • Functies in de school voor Zijnsoriëntatie en de gemeenschap

Jaarlijkse contributie

De jaarlijkse contributie voor het lidmaatschap van de Zijnskring bedraagt € 50,-. Met dit bedrag worden de Studiedagen, het Kringritueel en de Kringrelatiedag bekostigd.

Toekomstig lidmaatschap?

Overweeg je of de Zijnskring voor jou passend is? Bekijk dan de pagina: Intredevoorwaarden Zijnskring.  Vragen over toetreden tot de Zijnskring is: zie contactgegevens.